Otwarcie browaru restauracyjnego przy Bulwarze Nadmorskim jeszcze przed świętami

Piątek, 27 Listopad 2015

Nawet 1000 hektolitrów różnych gatunków piwa będzie rocznie warzone w Browarze Portowym pod marką Browar Port Gdynia. Otwarcie lokalu nastąpi jeszcze przed świętami.

Mieszkańcy Gdyni już niebawem będą mogli napić się dobrego piwa, spoglądając na morze z restauracyjnego tarasu. Trwająca od września 2014 roku budowa browaru przy Bulwarze Nadmorskim dobiegła końca. Sercem budynku jest wewnętrzna warzelnia. Toczące się w niej procesy przygotowywania trunku, będą mogli obserwować siedzący przy okolicznych stolikach klienci.

Wśród przestrzeni przeznaczonych dla gości lokalu znajdą się jeszcze sala restauracyjna, niewielkie pomieszczenie do spotkań biznesowych oraz przestronny taras z widokiem na Bałtyk. W pierwszym okresie funkcjonowania browaru, warzenia trunku będą doglądali piwowarzy z Gdańska, Torunia i Szymbarku. Koszt realizacji inwestycji przekroczył zakładany budżet 4 mln złotych.